19. 11. 2017

U Starého Gradu vznikne velký luxusní resort "Four Seasons"

Je to právě letovisko Stari Grad na ostrově Hvaru, kde proslulý hotelový řetězec "Four Seasons Hotels and Resorts" otevře svůj první turistický resort v Chorvatsku. Strategickým partnerem a investorem tohoto velkého investičního projektu je jedna z největších investičních bank na světě "Arqaam Capital" se sídlem v Dubaji.

Investice v hodnotě téměř miliardy kun bude velmi významná pro zviditelnění a propagaci nejen ostrova Hvaru, ale i celého Chorvatska.

Resort "Four Seasons Resort and Private Residences Hvar - Brizenica Bay" se bude nacházet severovýchodně od Starého Gradu, v jedné z odlehlých zátok zvané Brizenica (mezi mysem Dugi rat, kde je nyní pláž pro naturisty, a zátokou Zavala). Luxusní komplex s pětihvězdičkovým hotelem (120 pokojů) a stovkou komfortních vil a rezidencí bude vybaven vším, co k projektu této kategorie patří: několika restauracemi a bary, spa a fitness centrem, kongresovým sálem, krytými i venkovními bazény, sportovním zázemím, butiky, obchody, špičkově vybavenou soukromou pláží, přístavištěm pro hydroplány a dalšími vymoženostmi.

O výjimečnosti resortu svědčí mimo jiné skutečnost, že na projekt byli angažováni světově proslulí architekti a designéři, např. Gensler Architects, Scott Brownrigg, Richmond Hospitality Design a Tihany Design.

Hotelový řetězec Four Seasons, založený před šedesáti lety v Kanadě, má stovku hotelů ve čtyřiceti zemích na pěti kontinentech. Jeho hotely nechybí v žádné světově významné metropoli. V Praze stojí na staroměstském nábřeží s nádherným výhledem Hradčany.

Město Stari Grad velmi vítá příchod tak prestižního investora. Protože lokalita Brizenica nemá zatím žádné komunikace, bude prvořadým úkolem starigradských orgánů vybudovat konečně kvalitní silniční obchvat města až k budoucímu rezortu. Doplnění ubytovacích možnosti o luxusní komplex bude pro letovisko významným posílením jeho prestiže a image.

Kdo se však neraduje, jsou milovníci hvarské přírody, protože zmizí další nedotčený kout ostrova. I když nepůjde o výškové budovy a při stavbě resortu budou použity přírodní materiály, bude zásah do krajiny velmi citelný. Nová silnice přinese vyšší provoz i do celé oblasti poloostrova Kabal. Tím však nová zástavba na této lokalitě zdaleka nekončí - podle územního plánu bude časem zastavěn celý prostor mezi hotelem Arkada a zátokou Zavala, až k začátku poloostrova Kabal.

Výstavba resortu "Four Seasons Resort and Private Residences - Brizenica Bay" začne do konce roku letošního roku. V létě již byla otevřena prodejní kancelář ve Starém Gradu a začal prodej luxusních vil a apartmánů.

Studie vlivu na životní prostředí: Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture: Studija o utjecaju zahvata na okoliš naselja turističke namjene "Široki rat" - "Projekt uvale Brizenica, Stari Grad, Hvar"

Informace o novém resortu: Four Seasons Resort and Private Residences Hvar

Další zprávy